Railway Control Centre / Moreno del Valle Arquitectos

© Fernando Alda

Architect: Moreno del Valle Arquitectos
Location: , Spain
Client: adif
Lead Architect: David Moreno del Valle
Project Team: Daniel Vazquez Míguez, Arquitecto; Borja Martin Melchor, Arquitecto; Antonio Pascual Ciudad, iccp; Jose Zamora Garcia, Aisin Simarro Levia
Quantity Surveyor: Mariano Oviedo Oviedo
Engineer: Javier Ruiz López, Jorge Alvarez Garcia, Francisco Garcia Fernandez, Carlos Díaz Palacios
Construction: Thales
Project Area: 2,031.13 sqm
Photographs: Fernando Alda

© Fernando Alda

“…wise as the serpents, simple as the doves” (matthew 10:16)
The building is categorical on its implantation, an auxiliar plot nearby the albacete station railways. The proposal gets presence without stridencies, with discretion. The building has to solve a multiuse program, it also has to be a very symbolical landmark. This independent volume integration has allowed its distribution on the plot, in relation with its nearest surroundings; the highest block is situated in front of the railways, and now it’s been a referent from every point of view. the rest of the blocks, lower from the first, establish a relation with the rest of the technical buildings and help to reorder the area.

Text provided by .

© Fernando Alda
© Fernando Alda
© Fernando Alda
© Fernando Alda

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Railway Control Centre / Moreno del Valle Arquitectos" 21 Oct 2011. ArchDaily. Accessed 23 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=177107>
  • http://uptodayarch.blogspot.com up_today_arch

    I like this metal cladding!