New Taipei City Museum of Art Proposal / PA Studio

Courtesy of

PA (Process-based Architecture) Studio shared with us their proposal for New Museum of Art, which won an honorable mention. Their design includes a huge cube on an urban plaza. The interior space of this suspended cube is integrated and has not been divided to specified floors as the usual buildings. It consists of several moving galleries where the exterior walls are also good places for displaying the art works. More images and architects’ description after the break.

Courtesy of PA Studio

Some of these galleries move horizontally to left and right and others move vertically up and down. The moving galleries of museum are able to cross the building’s exterior wall in four main façades and the fifth one (roof), on their path and to enter the urban space.

Courtesy of PA Studio

Moving galleries create a dynamic space inside and outside the museum that changes throughout time and its organization depends on the galleries’ motions. Therefore, people passing the museum building, will witness different facades and visitors of the museum will experience different spaces inside, in various times. This spatial experience has unique cinematic and dramatic character, regarding the dynamic organization of building, different interior events, and stoppages and the continuous movements of galleries.

Architect: PA Studio | Process-based Architecture Studio
Location: New Taipei City, Taiwan
Project Team: Jafar Bazzaz, Arash Pouresmaeil, Kamal Youssefpoor
Client: New Taipei City Government
Program: Cultural
Status: Competition | Honorable Mention
3D Modeling: Haleh Arefi
Date: 2011

 

Cite: Furuto, Alison. "New Taipei City Museum of Art Proposal / PA Studio" 21 Sep 2011. ArchDaily. Accessed 26 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=170243>

6 comments

Share your thoughts