We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

New Headquarters for GEPS Proposal / Tomoon & HAEMA

Courtesy of Tomoon & HAEMA
Courtesy of Tomoon & HAEMA

Architecture and Engineering firm, Tomoon, in collaboration with HAEMA, shared with us their winning competition entry for the New Headquarters for GEPS in Geju, South Korea where the city is a gently sloping area located between the old city and new city in Seogwipo and know to be an international trade base and a city of education. Their future-oriented concept is designed by four directions considering sloping ground, wind, scents and views and territoriality. By using this approach, they create an eco-friendly and energy saving building. More images and architects’ description after the break.

First of all, the design minimizes the amount of cutting of the ground via exploitation of north-south directed on a 7m sloping area, planning to have three-dimensional walking routes and having formation and distribution the mass considering northeasterly wind in the winter. This is considering green tact of lands in the west, Gogeum Mountain in the north, visual axis at Bam island in the south and neighborhood park in the west. In addition, it constitutes exterior spaces where nature and city coexist via rational distribution according to their functions and grades of rank by concentrating cities and parks into the vast ground.

Courtesy of Tomoon & HAEMA
Courtesy of Tomoon & HAEMA

An approach via exploitation of vast sloping ground makes it possible to have three-dimensional accessibility inside the public corporations connecting between two floors. The entrance of the first basement floor has open views from the plan of the building lobby with high floor-to-floor spans. In addition, business areas starting from the second basement floor constitute an eco-friendly work environment with rest and natural ventilation via a garden plan. More importantly, a vast area of green yard in the Government Employee Pension Corporation pursues eco friendly building through the eco garden plan for three dimensional design and control for indoor climate considering light, being designed to be a futuristic public a corporation as an eco friendly building that minimizes energy consumption. Architect: Tomoon Architects & Engineers + HAEMA Architects Co., Ltd Location: Geju, South Korea Project architect: Yeol Park Design team: (Tomoon) Moon-young Ko, Jae-jin Kim, Hong-bae Kim, Jeong-un Hwang, I-jin Lee, Jin-ho Shin, (Haema) Mi-jin Shim, Seung-eun Kim Project Area: 19,560 sqm Gross Floor Area: 14,969.77 sqm Landscape area: 8,122.40 sqm Gross Floor Ratio: 49.31% Bldg. Coverage Ratio: 23.93% Parking Lot: 94 cars Usage: Office for Headquarters Floor: 6 Floors and B1 Structure: Reinforced Concrete Exterior Finishing: Aluminum Composite Panel, Low-e Triple Glazing Competition Year: 2011 Client: Government Employees Pension Corporation(GEPS) Status: Construction Drawing Phase

roof garden view
roof garden view
Cite:Alison Furuto. "New Headquarters for GEPS Proposal / Tomoon & HAEMA" 25 Aug 2011. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/163135/new-headquarters-for-geps-proposal-tomoon-haema/>