Très Bien Shop / Arrhov Frick

Courtesy of

Architects: Arrhov Frick
Location: Malmö,
Project Year: 2011
Project Area: 400 sqm
Photographs: Courtesy of Arrhov Frick


Très Bien Shop’s collections are displayed in a building with great character in central Malmö, Sweden. The space previously housed a textile factory as well as a flea market, which becomes apparent when checking out the well-worn wooden floor.

Courtesy of Arrhov Frick

When we started the project, the space was divided into a number of different-sized rooms with skewed logistics and hierarchy. The new architectural concept gives the room functional logistics and clear, built-in flexibility.

Floor Plan

Since Très Bien Shop is a growing company, we designed a very flexible layout, as it was impossible to determine exactly how the space would be used one or two years from now. Currently, the majority of Très Bien Shop’s sales are made online and there’s a need for regular photo shoots to keep the web shop updated. A new photo studio plays a central role in the design and is the only room dividing the overall space. The photo studio is mobile and can be slid to different positions and adjust the space between warehouse and store. The exterior of the studio is paneled with mirrors, making it subtly disappear, and making it useful from all angles. The designed furniture features racks, tables and shelves. They are all made in stainless steel and are designed as loose, moveable furniture.

Model

The entrance to the shop has a solid, glossy concrete floor. The weathered wooden floor of the store/warehouse section has been left intact and act as a contrast to the mirrors, concrete and stainless steel. The idea is that the environment should serve as a somewhat anonymous and subtle complement to clothing collections of diverse character.

Courtesy of Arrhov Frick

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Très Bien Shop / Arrhov Frick" 12 Jul 2011. ArchDaily. Accessed 21 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=149618>