Parc Central Social Housing Building / OAB + Peñín Architects

© Diego Opazo

Architects: OAB + Peñín Architects
Location: , Spain
Project Year: 2010
Project Area: 24,022 sqm
Photographs: Diego Opazo

The modification of the partial plan chooses two areas from the access to torrent from Valencia. Attention to scale, both urban and metropolitan, the Parc Central Social Housing Building reorganizes volumetry and is built on the basis of the ownership structure, proposing a crescent with 4 needles and also a civic center with 3 asymmetrical towers.

Site Plan

The building revolves around an inner courtyard, the common axis of life, and the majority of homes are internal with membranes of thermic regulation. The development of the urban experience, created with the municipality, implies lots of promoters and builders. The city is built through collective effort, respect, and continued negotiation.

© Diego Opazo

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Parc Central Social Housing Building / OAB + Peñín Architects" 24 Jun 2011. ArchDaily. Accessed 27 Nov 2014. <http://www.archdaily.com/?p=145052>