Day Center / FLEXO Arquitectura

José Hevia Blach

Architects: FLEXO Arquitectura
Location: , Spain
Clients: Consorci Recursos Sociosanitaris, Conselleria Benestar Social
Project Year: 2009
Project Area: 530 sqm
Photographs: José Hevia Blach

Private Garden

We interpret the project as an opportunity to enhance relations and collective activities in the center; therefore, the program is organized around a large private garden, sunny, sheltered from the wind and the view of pedestrians and vertebrae that articulates all activities.

José Hevia Blach

Urban Connection

We propose using the building image to consolidate the institutional character of the center element as the articulator of the public area.

José Hevia Blach

Sustainability

The volumetric configuration, the geometry of half-buried patio and the orientation and definition of
pergola and the facade all offer the following advantages; ensure sun protection in summer, light and visual control and natural cross ventilation throughout the building.

Plans

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Day Center / FLEXO Arquitectura" 15 Jun 2011. ArchDaily. Accessed 31 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=142690>

3 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    “differently abled”? wow that’s taking political correctness to the next level… nice design though

  2. Thumb up Thumb down 0

    The building has a very pleasant casual air to it but has been very carefully considered for the occupants use. Creating the courtyard by reducing the grade selectively to preserve mature trees and depth, Bravo.

Share your thoughts