Horizontal Space House / Damilano Studio Architects

© Andrea Martiradonna

Architects: Damilano Studio Architects / Duilio Damilano
Location: , Italy
Collaborators: Arch.Claudia Allineo
Project Year: 2008
Project Area: 2110 sqm
Photographs: Andrea Martiradonna

Horizontal Space is localized in Piemonte in northwest Italy, a mountain area at 800 meters above sea level with Cuneo as it’s closest city.

Horizontal Space is a composition of pure volume with constant height. Wide steps lead to the entrance, introducing a longitudinal consecutive spaces.

© Andrea Martiradonna

The living room, passing from one part of the house to the other, opens with large windows to the garden and to the countryside. The teak floors warm the environment and a stone wall covered with white sheets creates a staggered back almost sculptural material.

© Andrea Martiradonna

The cuisine is characterized by a horizontal cut above the work plan, which frames the mountain and the nearby town. The villa has two bedrooms with bathrooms, a laundry room and a bathroom for the living area.

Ground Floor Plan
Cite: "Horizontal Space House / Damilano Studio Architects" 06 Jun 2011. ArchDaily. Accessed 17 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=140070>

0 comments

Share your thoughts