La Cabanya Nursery / Lluís Jordà Sala + Sau Taller d’Arquitectura

© Adrià Goula

Architects: + Sau Taller d’Arquitectura
Location: Torelló, Spain
Project area: 1,037 sqm
Project year: 2005 – 2010
Photographs: Adrià Goula

© Adrià Goula

The approach to the nursery is on the basis of the land surface separated from the urban park of the same name. This place is chosen because is slighty higher than the elevation level of the rest of the park so the equipment has views of its surroundings.

section 01

The program is laid out in three intertwined parts: space for classrooms, management and services, and space for multiple use.

The multiple use space is the main point of the project. It will allow uses like dinning room, winter courtyard, performance hall… At the same time, acts as distributor and receiver/control point of the building.

© Adrià Goula

The roof of this space is totally oriented to south in order to implement a significant number of solar panels while getting the light form the north.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "La Cabanya Nursery / Lluís Jordà Sala + Sau Taller d’Arquitectura" 17 May 2011. ArchDaily. Accessed 27 Nov 2014. <http://www.archdaily.com/?p=135490>