Residential Building in Montesilvano / Studio Zero85

© Sergio Camplone

Architects: Studio Zero85
Location: , Italy
Design Team: Mario Michetti, Giovanna Pizzella, Mirko Giardino
Structural Engineer: Paolo Cerasoli
Project area: 700 sqm
Project year: 2005 – 2009
Photographs: Sergio Camplone

© Sergio Camplone

The design of this building is part of the testing rooms of a type of settlement pattern residential. The idea behind the project is the search for a development distribution that can return to the inhabitants of the highest degree of privacy allowed by a residential unit.

plan

The building has been physically split into three different units, where the impression is “to live in a house isolated. ” The units – separated from each other and no walls in common – they are recomposed by the landing of access into a single architecture, a sort of architectural structure, articulated and overlooking LOCATION.

© Sergio Camplone

The statements are in fact always different and the attitude to the building both for the composition of empty and full, where you can see the strong differentiation of the areas day – very open to the outside through large glass, arcades, balconies and bay windows – and sleeping areas much more intimate.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Residential Building in Montesilvano / Studio Zero85" 10 Apr 2011. ArchDaily. Accessed 20 Dec 2014. <http://www.archdaily.com/?p=126191>