Ice Free / UArchitects

© Norbert van Onna

Architects: UArchitects – Emile van Vugt and Misak Terzibasiyan
Location: , The Netherlands
Photographs: Norbert van Onna

© Norbert van Onna

The existing offices are combined with an salt storage and garages for snowploughs and gritting trucks.

The arrangement of the plot is based on the typology of a farmyard. The different functions are organised around an open court, visible from the office. The starting point of the used materials is the extreme corrosive environment of the salt yard. The substructure is formed by the repetition of a modular prefab concrete element. This plinth frames and delimits the plot.

© Norbert van Onna

The roof is presented as a light-footed construction which refers to breaking up ice. The roof covers the robust concrete substructure and seems afloat because of the pronounced contrast in form and material.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Ice Free / UArchitects" 03 Apr 2011. ArchDaily. Accessed 21 Aug 2014. <http://www.archdaily.com/?p=121729>

2 comments

Share your thoughts