We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Visitors And Interpretation Pavilion / ZIP & BDX Studio

  • Architects: ZIP & BDX Studio
  • Location: Stejaru, Romania
  • Architects: ZIP & BDX Studio - Marius Calin, Roxana Rosca
  • Project Team: Adriana Comanici, Laur Lupulescu, Mariana Nicolae, Liviu Serban
  • Structure: Incona
  • Mep: Comtid
  • Lighting Consultant: Lawrie Nisbet & LDPi - Edinburgh, Scotland. Pruva Consultancy Services
  • Client: Hidrolelectrica S.A.
  • Area: 3000.0 sqm
  • Project Year: 2010
  • Photographs: Catiusa Ivanov

© Catiusa Ivanov © Catiusa Ivanov © Catiusa Ivanov © Catiusa Ivanov

From the architect. The national hydro system in Bicaz – Stejaru on Bistrita River has been active for 50 years, being the first Romanian hydro station. ZIP & BDX Studio was commissioned to design the new Visitors’ facility to celebrate its anniversary - including new gateway and on-grade parking, and as hydro and alternate power educational center and related activities.

© Catiusa Ivanov
© Catiusa Ivanov

Beyond the socio-historical and industrial significance of this event and place, we aimed to contribute to the Romanian cultural resources experience as projected timelines.

© Catiusa Ivanov
© Catiusa Ivanov
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Visitors And Interpretation Pavilion / ZIP & BDX Studio" 09 Mar 2011. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/116178/visitors-and-interpretation-pavilion-zip-bdx-studio/>