ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Articles
  3. Mobilis Interactive Exhibition Building / Építész Stúdió

Mobilis Interactive Exhibition Building / Építész Stúdió

Mobilis Interactive Exhibition Building / Építész Stúdió
Courtesy of  Építész Stúdió
Courtesy of Építész Stúdió

Located at the Győr University campus, the Mobilis Interactive Exhibition Building houses interactive exhibitions from the machine and car manufacturing industry and connects to various innovative project of the university. The project is designed by ÉPÍTÉSZ STÚDIÓ of Budapest and is situated between the strict regular grid of the university buildings and the irregular natural edge of the floodplain of the river Danube. The design proposal adjusts to these juxtaposed condition to determine a building that reflects contemporary developments of the time.

More from this project after the break.

The form that developed out the physical site restrictions and local regulations is one that has an individual identity set apart from the regularity of the university buildings that are adjacent to it. However, in keeping with the coordination of the site, the internal organization of the Mobilis project is the campus coordinate system.

Courtesy of  Építész Stúdió
Courtesy of Építész Stúdió

The shape of the floor plan is determined by the Reuleaux triangle and is decidedly different from the strict environment. It gently follows the shape of the landscape, the irregular site borders, and the curved shoreline. This external organic form is combined with the regularity of the plan with an inner core that vertically cuts through the whole building, unifying the static and dynamic elements of the architecture and the site conditions.

Courtesy of  Építész Stúdió
Courtesy of Építész Stúdió

The exhibition building has three layers. Parking and maintenance levels are located below the mass of the building. The ground floor is lifted slightly off of street level and contains the public area, service rooms, offices and the first level of exhibition. The second floor is a sealed place for exhibition only. The rooftop terrace provides extended space for outdoor exhibitions.

Courtesy of  Építész Stúdió
Courtesy of Építész Stúdió

Architects: ÉPÍTÉSZ STÚDIÓ Ltd. -  Máté Görbicz, Iván Kund, Iván Nagy and Dávid Szabó Location: Győr, Vásárhelyi Pál str. 66. /Hungary/ Project name: Mobilis interactive exhibition building Completion date: Jan 2012 Gross area: 2700 m2

Cite: Irina Vinnitskaya. "Mobilis Interactive Exhibition Building / Építész Stúdió" 31 Jan 2011. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/107480/mobilis-interactive-exhibition-building-epitesz-studio/>
Read comments