the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions

Datong

Datong Museum / China Architecture Design Group Land-based Rationalism D.R.C

22:00 - 20 March, 2018
Datong Museum / China Architecture Design Group Land-based Rationalism D.R.C, © Guangyuan Zhang
© Guangyuan Zhang

© Guangyuan Zhang © Guangyuan Zhang © Guangyuan Zhang © Guangyuan Zhang + 15

Yungang Grottoes Museum in Datong / Do Union Architecture

00:00 - 16 March, 2012
Yungang Grottoes Museum in Datong / Do Union Architecture

Yungang Grottoes Museum in Datong / Do Union Architecture Yungang Grottoes Museum in Datong / Do Union Architecture + 6

  • Architects

  • Location

    Datong, Shanxi, China
  • Project Architect

    Dapeng Cheng
  • Materials/Products

    VMZINC
  • Area

    9939.0 m2
  • Project Year

    2011

Datong Twin Towers / Plasma Studio

21:00 - 28 July, 2010
© Plasma Studio
© Plasma Studio

Plasma Studio’s newest project in China, a bold angular set of towers, speaks to the firm’s geometric obsession. The project was recently awarded first prize in an invited competition in Datong, Shanxi province. The mix-use complex, measuring of 70,000 m2, will include a hotel in one tower and offices in the other. Running along a highly trafficked street, the towers create a strong presence along the streetscape and are pulled away just enough from the site’s edge to provide places for pedestrians and greenery.

More about the awarded project after the break.