Zoom image | View original size
Architectural competition winning entry for an electronics manufacturing plant. This site is conceived as a forest that penetrates, surrounds & steps over the building creating maximum contact with nature – green, breeze, scent, sound, touch. A canopy supported by a ‘forest’ of columns creates unity to office & courtyard while giving protection from the tropical sun. Office levels give access to roof gardens and staff are encouraged out for breaks, meetings or just contemplation. A green courtyard separates the office & factory with views and access from both. A bridge over the courtyard links the office & production & this circulation route becomes a space for meetings, breaks & lectures. The factory has views to landscape & the sky condition through full height & clerestory glazing with glazing protected from the sun by free-standing off-form concrete fins and roof louvers. Rainwater cascades from roof spouts - heightening awareness to tropical storms, to storage tanks for landscape irrigation. View more View full description
Share Share