Zoom image | View original size
Casa Romantica, named after the street it is located on, has an ideal connotation for those who inhabit it. It is designed for a family of four who appropriates the title with their personality. The approach arises under the first conditioning factor, an irregular terrain characterized by a very narrow frontal access, from which the polygonal lines move away from each other. This results in an architectural solution that meets the objective of hiding the garage from the front view and allows to have a permeable facade that is sectioned into different levels. The house parts from a central axis which distributes four quarters by means of the intersection of horizontal and vertical circulations in triple-height, distributing to all areas of the house. The selection of interior materials becomes very simple by using polished concrete as the protagonist that takes over the house. It is spread over walls and ceilings and allows the tropical wood carpentry and the selection of furniture to stand out as elements of warmth evoking nature in a rustic and minimalist environment. View more View full description
Share Share