We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Aedas' Huasha Plaza Set to Complete Next Year

Aedas' Huasha Plaza Set to Complete Next Year

Aedas has unveiled designs for a mixed-use development in Xuzhou, China. Planned for a scenic reserve area between Yunlong Mountain and Lake, “Huasha Plaza” hopes to minimize its footprint by acting as an extension to the surrounding landscape. Once complete in 2015, the project will be comprised of a hotel, residential, office and retail. Read on for more details.

Courtesy of AedasCourtesy of AedasCourtesy of AedasCourtesy of Aedas+ 5

Courtesy of Aedas
Courtesy of Aedas

“The key design concept is to extend the hill and valley topology to the center of development to create a harmonious setting with its surrounding beautiful landscape,” described Aedas. “This is achieved by layering the building masses and creating ‘green valleys’ within the development.

Courtesy of Aedas
Courtesy of Aedas

“There is a canal going through the middle of the site serving as a floodway. Project Design Director Yu-chieh Chiang worked closely with the client, landscape designers and engineers to turn this floodway into a highlight of the project with a water plaza in the middle of the development.

“The natural sloping site has a five-meter height difference from south to north, allowing a design for three-dimensional pedestrian and vehicle circulations and maximizing the value of different components. People can walk through the whole site on the second floor. Different programs on different levels have specific roads and circulations leading to each of them. This is the first three-dimensional cross circulation in Xuzhou.”

Courtesy of Aedas
Courtesy of Aedas
  • Architects

  • Location

    Xuzhou, Jiangsu, China
  • Director in Charge

    Yu-chieh Chiang
  • Client

    Jiangsu Huasha Grand Land Group Corp Ltd
  • Area

    288000.0 sqm
  • Project Year

    2015
  • Photographs

    Courtesy of Aedas
  • Location

    Xuzhou, Jiangsu, China
  • Project Year

    2015
  • Photographs

    Courtesy of Aedas
  • Area

    288000.0 m2

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Xuzhou, Jiangsu, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: Karissa Rosenfield. "Aedas' Huasha Plaza Set to Complete Next Year" 21 Dec 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/579801/aedas-huasha-plaza-set-to-complete-next-year> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.