We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Fort Lola / visiondivision

Fort Lola / visiondivision

Our friends from visiondivision sent us this interesting project. A Swedish family wanted a dream house in the south of Spain that at the same time could be turned into an invisible fort when the client is not there. Passing the house on the nearby road one will only see a garage. If you would accidentally walk pass the hidden garden you will see a façade with a flower patterned mesh.

The client will experience a totally different house. Inside the garage there is a spiral staircase inside a steel cylinder leading down to a big living room, and as the mesh is flipped into sun protecting panes, the panoramic view towards the surrounding mountains will appear from all the social rooms and the bedrooms. The bathrooms are located towards the hill and will have a cave-like appearance.

More images after the break.

Image gallery

See allShow less
About this author
Cite: Sebastian Jordana. "Fort Lola / visiondivision" 21 Apr 2009. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/20253/fort-lola-visiondivision> ISSN 0719-8884
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.