Namhae Cheo-ma House / JOHO Architecture

© Sun Namgoong

Architects: JOHO Architecture
Location: , Korea
Architect In Charge: Jeonghoon Lee
Area: 576 sqm
Photographs: Sun Namgoong, Jeonghoon Lee

Aggrenad / AND

© Kim, Yong Gwan

Architects: AND
Location: , Korea
Construction: Kim, Dong Shik
Structure: RC
Site Area: 433.00m2
Gross Floor Area: 198.55m2
Area: 121.26 sqm
Photographs: Kim, Yong Gwan

The Curving House / JOHO Architecture

© Sun Namgoong

Architects: JOHO Architecture
Location: Gyeonggi-do, Korea
Architect In Charge: Jeonghoon LEE
Design Team: Il-Sang Yoon, Gae-hee Cho
Contractor: Dong-jin Chea
Area: 140.57 sqm
Year: 2012
Photographs: Sun Namgoong

The Bricks / Doojin Hwang Architects

© Youngchae Park

Architects: Doojin Hwang Architects
Design Team: Euijin Park
Location: , South Korea
Contractor: Janghak Construction
Structure Engineer: Samjung EMC
Mechanical Engineer: Bowoo Technology Corporation
Electric Design: Shinhan Eletric Engineering
Civil Engineer: GeoTech Engineering & Consultants
Photographs: Youngchae Park, 

Songwon Art Center / Mass Studies

© Kyungsub Shin

Architects: Mass Studies
Location: , Korea
Architect In Charge: Minsuk Cho, Kisu Park
Design Team: Zongxoo U, Yoonhwan Kim, Youngjoon Chung, Joungwon Lee, Daeun Jeong, Hyunjung Kim, Sanghoon Lee, Songmin Lee
Area: 841.51 sqm
Year: 2012
Photographs: Kyungsub Shin

The West Village / Doojin Hwang Architects

© Youngchae Park

Architects: Doojin Hwang Architects
Location: Seoul,
Architect In Charge: Doojin Hwang
Design Team: Jeongyoon Choi
Area: 209.83 sqm
Year: 2011
Photographs: Youngchae Park

Nam June Paik Library / N H D M

Courtesy of

Designed by N H D M / Nahyun Hwang + David Eugin Moon, the Nam June Paik Library is a new public art library in Nam June Paik Art Center in Yong-In, Korea, which opened to the general public in 2011. Inspired by Nam June Paik’s artistic processes, the library was designed as a multi-functional spatial device, which redefines the relationship between library users and information. While the conventional library is characterized by the one directional transmission of the static, centralized, and predefined content, this library aims to promote non-linear and random access to information, and its production beyond the consumption. More images and architects’ description after the break.

APAP OpenSchool / LOT-EK Architecture & Design

© Kim Myoung-Sik

Architects: LOT-EK Architecture & Design
Location: , Gyeonggi-do,
Design Team: Ada Tolla, Giuseppe Lignano
Project Architect: Tommy Manuel
Client: Kyong Park
Area: 5,500 sqft
Year: 2010
Photographs: Kim Myoung-Sik, Sergio Pirrone

House of January / Studio-Gaon

© Youngchae Park

Architects: Studio-Gaon
Location: ,
Architect In Charge: Hyoungnam Lim, Eunjoo Roh
Project Team: Sangwoo Yi, Minjung Choi, Sungpil Lee, Seongwon Son, Miso Kim, Haelee Jung
Site Area: 747.00 sqm
Gross Floor Area: 194.59 sqm
Area: 126.26 sqm
Year: 2011
Photographs: Youngchae Park

H-House / BANG by MIN – Sae Min Oh

© Joonhwan Yoon

Architects:
Location: Seongbuk-dong, Seongbuk-gu, Seoul,
Architect In Charge: Sae Min Oh
Design Team: Changwook Kwak, Hyunduck Yoo
Area: 403.56 sqm
Year: 2012
Photographs: Joonhwan Yoon

Jack Nicklaus Golf Club / Yazdani Studio of Cannon Design

© Wan Soon Park

Architects: Yazdani Studio of Cannon Design
Location: Songdo-dong, Yeonsu-gu, , South Korea
Executive Architect: Heerim Architects and Planners
Executive Engineer: ARUP
Engineering: EDSA
Client: The Gale Company
Photographs: Wan Soon Park

‘Gwangju Swarms’ Installation / NADAAA

Courtesy of

The Gwangju Swarms installation by NADAAA was designed as part of the Urban Folly Exhibit, 2011 Gwangju Design Biennale. The installation site is characterized by a road crossing with a diverse set of scales building types that anchor each corner, a site in transition. Inhabiting this corner, the installation is chameleonic; encrytped within the logic of the branches, a seemingly animated structure floats overhead, peeking around the corners giving body to the space that was once occupied by the city wall. More images architects’ description after the break.

My Boon / Jaklitsch – Gardner Architects PC

© Nacasa & Partners

Architects: Jaklitsch – Gardner Architects PC
Location: ,
Design Team: Stephan Jaklitsch, Mark Gardner, Christopher Kitterman, Mariana Renjifo, Bjarke Ballisager, Margaux Schindler, Liz Kelsey
Architect: Kukbo Design
Collaborator: Milan Vukmirovic
Area: 622 sqm
Year: 2012
Photographs: Nacasa & Partners

Swiss Embassy Competition Entry / Personeni Raffaele Schärer Architects

Courtesy of Personeni Raffaele Schärer Architects

Located in the Seodaemu-gu district of , the Swiss Embassy proposal by Personeni Raffaele Schärer Architects stands as a pavilion sitting on four mushroom columns. Reaching the maximum authorized height, the project becomes part of the makeover that the neighborhood is about to undergo with its global drastic transformations. The end result is a tree house like structure floating over a canopy of dense trees in an extremely urban context. More images architects’ description after the break.

Daegu Gosan Public Library Competition Entry / wHY Architecture & Design

Courtesy of

The design proposal for the Daegu Gosan Public Library aim towards becoming a knowledge based city by putting a strong emphasis on the multiple roles of a library as a knowledge based center accessible to all.  Designed by wHY Architecture & Design, their project is based on the concept form of an opened book. The library unfolds to the public green space, engages the landscape into a continuous surface, invites people to activate share the space to facilitate knowledge. More images architects’ description after the break.

Daegu Gosan Public Library Competition Entry / Martin Fenlon Architecture

© bioLINIA

This proposal for the Daegu Gosan Public Library by Martin Fenlon Architecture aims to be an efficient, sustainable, yet bold response to the program which is articulated in a form that is shaped by the space it sits within. The designs focuses on being both a resource of accumulated information and a public space to be enjoyed by the local residents. More images and architects’ description after the break.

Daegu Gosan Public Library Competition Entry / TheeAe LTD

Courtesy of TheeAe LTD

Titled ‘Standing Shelves’, the design concept for the Gosan Public Library agrees that people are in need of finding places to sit and get relaxed for getting information from books, magazines, articles, etc. Thus, the expanded program for the local community by providing classrooms, an exhibition area, lecture room, semi‐private reading areas, digital data corner, etc. will be another major change in the current library system. TheeAe LTD believes not in a dramatic way, but strongly, the new design of a space that should convey this change in a way to enhance and motivate the public to come and enjoy the use of a library. More images and architects’ description after the break.

Daegu Gosan Public Library Competition Entry / FORMA

Courtesy of

Not long ago the library was thought of as a huge archive, a storage of human knowledge. Now, all human knowledge is just information that after being digitalized can fit into the pocket. Therefore, FORMA aims toward the accessibility of information and etherealization of knowledge. Also, the concept of information (being shared) is wider than the concept of knowledge (being rather stored than shared), which means the space and activities in the library should become significantly more diverse. Not only does it share information, but also provides an intelligent pastime for local community and sets space for live communication between people. More images and architects’ description after the break.