Pinocchio / UTAA

© Jin Hyo-suk

Architects: UTAA
Location: , South Korea
Area: 495 sqm
Year: 2012
Photographs: Jin Hyo-suk

Gangjin Children Center / JYA-RCHITECTS

© Hwang Hyochel

Architects: JYA-RCHITECTS
Location: Gangjin,
Architect In Charge:
Structure: HM
Area: 223 sqm
Year: 2013
Photographs: Hwang Hyochel, Courtesy of JYA-RCHITECTS

Neil Barrett ‘Shop in Shop’ / Zaha Hadid Architects

© Virgile Simon Bertrand

Designed by Zaha Hadid Architects, the ‘Shop in Shop’ concept for Neil Barrett is based on a singular, cohesive project that is divided into sixteen separate pieces. Specific pieces have then been selected and installed into each of the four Neil Barrett Shop in Shop’s in , and also into the Hong Kong shop; creating a unique display landscape within each store. The pieces have been carved and molded from the original solid as pairs that define each other to create an artificial landscape that unfolds multiple layers for display. More images and architects’ description after the break.

Low Cost House / JYA-RCHITECTS + Mue & Zijn Architects

© Hwang Hyochel

Architects: JYA-RCHITECTS + Mue & Zijn Architects
Location: Jeollanam-do,
Area: 57 sqm
Year: 2013
Photographs: Hwang Hyochel,

Boseong House / UTAA

© Hwang Hyo-chel

Architects: UTAA
Location: Boseong, Jeollanam-do,
Design Team: Kim Chang-gyun, Choi Byung-yong, Jang Geun-yong, Pyeon Hye-sook
Area: 160 sqm
Year: 2012
Photographs: Hwang Hyo-chel

Model Home Gallery / NADAAA

© John Horner

Architects: NADAAA
Location: ,
Principals In Charge: Nader Tehrani, Katie Faulkner, AIA
Project Coordinator: Kevin Lee
Project Team: : Dan Gallagher, Ellee Lee, Richard Lee, John Houser, Ryan Murphy, Samuel Jacobson, Tom Beresford, Tim Wong
Area: 105000.0 ft2
Year: 2012
Photographs: John Horner

Choonwondang Oriental Clinic & Museum / Doojin Hwang Architects

© Youngchae Park

Architects: Doojin Hwang Architects
Location: , Korea
Design Team: Hajeong Lim, Soohyun Kim, Sun Hur, Euijin Park
Area: 1882.52 sqm
Year: 2009
Photographs: Youngchae Park

Cocobruni / studioVASE

Courtesy of

Architects: studioVASE
Location: Jongno-gu, , Korea
Area: 441.0 sqm
Year: 2012
Photographs: Courtesy of studioVASE

New National Contemporary Art Storage of Korea Competition Entry / PWFERRETTO

Courtesy of

With the proposal title of ‘Expose the Structural DNA’, PWFERRETTO’s design for a new National Contemporary Art Storage of Korea amplifies the power of the existing structure by revealing its bare structural logic. Their main goals are to create an engaging experience relate to the visitor in a more raw immediate way, which makes it different from a museum. More images architects’ description after the break.

Net Zero Energy House / Lifethings

© Kyungsub Shin

Architects: Lifethings
Location:
Architect In Charge:
Area: 230 sqm
Year: 2012
Photographs: Kyungsub Shin

Namhae Cheo-ma House / JOHO Architecture

© Sun Namgoong

Architects: JOHO Architecture
Location: , Korea
Architect In Charge: Jeonghoon Lee
Area: 576 sqm
Photographs: Sun Namgoong, Jeonghoon Lee

Aggrenad / AND

© Kim, Yong Gwan

Architects: AND
Location: , Korea
Construction: Kim, Dong Shik
Structure: RC
Site Area: 433.00m2
Gross Floor Area: 198.55m2
Area: 121.26 sqm
Photographs: Kim, Yong Gwan

The Curving House / JOHO Architecture

© Sun Namgoong

Architects: JOHO Architecture
Location: , Korea
Architect In Charge: Jeonghoon LEE
Design Team: Il-Sang Yoon, Gae-hee Cho
Contractor: Dong-jin Chea
Area: 140.57 sqm
Year: 2012
Photographs: Sun Namgoong

The Bricks / Doojin Hwang Architects

© Youngchae Park

Architects: Doojin Hwang Architects
Design Team: Euijin Park
Location: ,
Contractor: Janghak Construction
Structure Engineer: Samjung EMC
Mechanical Engineer: Bowoo Technology Corporation
Electric Design: Shinhan Eletric Engineering
Civil Engineer: GeoTech Engineering & Consultants
Photographs: Youngchae Park, Doojin Hwang Architects

Songwon Art Center / Mass Studies

© Kyungsub Shin

Architects: Mass Studies
Location: , Korea
Architect In Charge: Minsuk Cho, Kisu Park
Design Team: Zongxoo U, Yoonhwan Kim, Youngjoon Chung, Joungwon Lee, Daeun Jeong, Hyunjung Kim, Sanghoon Lee, Songmin Lee
Area: 841.51 sqm
Year: 2012
Photographs: Kyungsub Shin

The West Village / Doojin Hwang Architects

© Youngchae Park

Architects: Doojin Hwang Architects
Location: ,
Architect In Charge: Doojin Hwang
Design Team: Jeongyoon Choi
Area: 209.83 sqm
Year: 2011
Photographs: Youngchae Park

Nam June Paik Library / N H D M

Courtesy of

Designed by N H D M / Nahyun Hwang + David Eugin Moon, the Nam June Paik Library is a new public art library in Nam June Paik Art Center in Yong-In, Korea, which opened to the general public in 2011. Inspired by Nam June Paik’s artistic processes, the library was designed as a multi-functional spatial device, which redefines the relationship between library users information. While the conventional library is characterized by the one directional transmission of the static, centralized, predefined content, this library aims to promote non-linear random access to information, its production beyond the consumption. More images architects’ description after the break.

APAP OpenSchool / LOT-EK Architecture & Design

© Kim Myoung-Sik

Architects: LOT-EK Architecture & Design
Location: Anyang-si, ,
Design Team: Ada Tolla, Giuseppe Lignano
Project Architect: Tommy Manuel
Client: Kyong Park
Area: 5,500 sqft
Year: 2010
Photographs: Kim Myoung-Sik, Sergio Pirrone