Gjerdrum High School / Østengen & Bergo AS

© Rolf Estensen

The landscape for this school was designed by Østengen & Bergo AS. The school is located in a gently sloping terrain towards the south west, with traces of past ravines. The building is located with its “back” to the north and opens against the sports facilities and the hills far away to the south. The schoolyard is developed around a central zone south of the building. To the west is built a garden formed as stylized ravines, linked to the building with wooden piers, including various activities. Along the south wall of the building is an activity area with basketball court, volleyball court, running track, jumping pits for long jump and table tennis. The area will also serve as a great gathering place for the school. In one of the ravines there is also a volleyball court.

Landscape Architect: Østengen & Bergo AS, landscape architects MNLA
Location: Gjerdrum,
Architect: Kristin Jarmund Architects
Area: 56,000 sqm
Project Year: 2009
Photographs: Rolf Estensen, Jiri Havran, Dagrun Agnethe Ødegaard