Redesign of the Old GSP Area / Dimos Moysiadis and Xaris Tsitsikas

Courtesy of Dimos Moysiadis and

Young Greek architects Dimos Moysiadis and Xaris Tsitsikas, have shared with us their latest project, an architecture competition entry for the redesign of the old GSP area in , Cyprus. More images and brief project description after the break.

Nikis Square / Dimos Moysiadis + Xaris Tsitsikas

Courtesy +

Young Greek architects Dimos Moysiadis and Xaris Tsitsikas, have just shared their latest project, an architecture competition entry for the redesign of the central square in Kozani, Greece. The proposal is focusing on a redesign of the public space for hosting various social activities while composing an attractive pole for gathering people of all ages 24 hours a day. The proposed design philosophy was developed by considering the square as the kernel of social everyday life. For additional images and a brief description, follow after the break.

Hidden Exposition / Moysiadis + Oikonomou + Tsitsikas + Panopoulos + Vegliris

© Hidden Exposition

A few months ago, we featured a conceptual house designed by group of young Greek architects, Dimos MoysiadisIoannis Oikonomou+ Xaris Tsitsikas. The three, plus Kostas Panopoulos and Grigoris Vegliris,  have just shared their latest conceptual project, a façade renovation of an old public theater in Corfu and a new urban plan for the adjacent square.  The intent was to re-establish the public theater as a city landmark by emphasizing its past as well as its attributes as a piece of contemporary architecture.

More images and more about the project after the break.

Inhabitable Slot / Dimos Moysiadis + Ioannis Oikonomou + Xaris Tsitsikas

Dimos Moysiadis + Ioannis Oikonomou+ Xaris Tsitsikas, young Greek architects, have designed a conceptual house where a canal brings the ocean water both next to and underneath the house.  Residents can enjoy a dive off the veranda into their natural swimming pool, or an artificial sandy beach just a few steps down from their front door of the house. The eastern concrete side of this canal stands as a strong edge against the property line, as an attempt to “create a “safe” border between our environment and the other properties.”  With the long side of the villa  parallel to the north coast, and vertically to the canal, the home creates a sense of enclosure around the landscape.

More images after the break.