We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Vertical Barcode House / Gayuh Dudi Utomo

  • Architects: Gayuh Dudi Utomo
  • Location: Perum Pandugo 1 blok PC - 6, Rungkut Surabaya, East Java, Indonesia
  • Architects: gayuh budi utomo ST
  • General Contractor: karya Muda CV
  • Area: 200.0 sqm
  • Project Year: 2009
  • Photographs: Sonny Sandjaya

© Sonny Sandjaya © Sonny Sandjaya © Sonny Sandjaya © Sonny Sandjaya

From the architect. The owner of the building is a graphic design manager at a cigarette company in Surabaya.  The architects chose to incorporate some of these visual ideas within the design of the building.

© Sonny Sandjaya
© Sonny Sandjaya

The interior spaces are focused on the family.  The central core is the heart of the families’ activities, with the more public spaces having visual separation providing more privacy for the family.

© Sonny Sandjaya
© Sonny Sandjaya

The owners wanted to incorporate a tropical concept into the design of this house.  These ideas can be seen in the shape of the roof, reflecting a sandbar shape, and the site location of the house. The situation of the home within its plot allows for consistent wind flow that provides natural ventilation.

© Sonny Sandjaya
© Sonny Sandjaya

The design provided side openings that allow light, mainly in the morning, to illuminate the spaces. The front facade has a variety of materials.  The contrasting colors of material offset vertical iron slats with the use of natural stone rocks, complement one another..

© Sonny Sandjaya
© Sonny Sandjaya
Cite:"Vertical Barcode House / Gayuh Dudi Utomo" 01 Jan 2011. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/99765/vertical-barcode-house-gayuh-dudi-utomo/>