Rock Office / a21 studio

©

Architects: a21 studio
Location: Binh Thanh district, Hochiminh city, Vietnam
Project area: 217 sqm
Project year: 2006 – 2007
Photographs:  a21 studio

© a21 studio
© a21 studio

Located at a soft ground closed to a canal in Binh Thanh District, HCM city, this office is required to design to meet functions of an architecture & construction office as well interior showroom. In additional, a lowest construction cost is also a client’s concern due to short term rental of this site from 5 to 10 years only.

model 01

Under those circumstances, the idea using cheap local materials, easy to construct in a short-time and re-used ability was raised as a key design direction. The curved -walls made by many piled-up-steel-cages contained rocks inside to reduce horizontal force seem to be a suitable solution for this project. Furthermore, they also create the interesting spaces with different views to gardens as seeing from both inside and outside.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Rock Office / a21 studio" 23 Dec 2010. ArchDaily. Accessed 25 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=98410>

4 comments

Share your thoughts