Buholmen Cottage / SKAARA Arkitekter AS

©

Architects: SKAARA Arkitekter AS
Location: Buholmen,
Project area: 100 sqm
Photographs: Courtesy of SKAARA Arkitekter AS

© SKAARA Arkitekter AS

The cottage replaces an old shed and supplied with a new outhouse and new pier.

The building is twofold with one residence zone and one bedroom area, combined with a protected patio giving shelter to different wind conditions.

model 05
sketch 01

The situation forms an open wing plan which opens towards the south. The south wing contains the private zone with compact sleeping cabins. The east wing consists of one large open living/kitchen area, divided by a split-level, emphasizing the view put the straight towards Jomfruland. The form is dynamic with a wedge-shaped plan and a roof form that embraces the view to the bay in the front.

© SKAARA Arkitekter AS

The pine facade is treated with iron-sulfate which together with the sedum-moss roof captures the coloring in the environment.

Cite: "Buholmen Cottage / SKAARA Arkitekter AS" 11 Dec 2010. ArchDaily. Accessed 30 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=94996>

8 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    that’s impressive, these curve lines and the textures are so
    in harmony with the environment!! that’s a pity there are no open plans of the house))

  2. Thumb up Thumb down 0

    Wow, I love everything, absolutely wonderful… except for the stone on the exterior behind the fireplace. Big mistake.

    • Thumb up Thumb down 0

      It’s probably due to the Norwegian fire safety building code.

      You would not want to build a fireplace surrounded by wood alone.

Share your thoughts