House Vihavainen / Mika Huhtala & Kari Pöykkö / Architecture Office Kanttia 2

© Sauli Kosonen

Architects: Mika Huhtala & Kari Pöykkö / Architecture Office Kanttia 2 Ltd
Location: Punkaharju,
Project area: 232 sqm
Project year: 2009
Photographs: Sauli Kosonen

sections
sketch

House Vihavainen is situated on a exceptionally beautiful lake side plot in Punkaharju, Finland. The form and materials were inspired by the surronding nature with its rushes, stones and tall pine-trees. Large windows bring the nature inside to be a part of the everyday life. Weathered wood and low mass lifted from the ground gives the building humbleness and modesty in the beautiful Finnish landscape. Nature will take back it’s space in few years.

© Sauli Kosonen
Cite: "House Vihavainen / Mika Huhtala & Kari Pöykkö / Architecture Office Kanttia 2" 23 Nov 2010. ArchDaily. Accessed 22 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=90559>
  • JJ

    This is a nice project but I want to see an image of it with more surrounding context – I feel like all the photos are too zoomed-in and one can’t get a sense of the whole.

    • http://www.kanttia2.fi Mika

      Yes – you are right, it is coming more pics after finishing building and its surrounds… Now terraces and paths are under snow. We are waiting next summer to get more better photos :)