Small Studio / Svendborg Architects

© Ole Hein

Architects: Svendborg Architects
Location:
Project Year: 2010
Photographs: Ole Hein, Poul Høilund D. Cruise

© Ole Hein

We chose to preserve the old building with its fine plastered walls and contrasting by adding a single element,-an element which is covered with the same material – black anodized aluminium plates – on facades and roof.

By using reflective surfaces inside the studio we have worked with the reflection of images and light in an attempt to “bring the view down into the studio”. So a kind optical space – a house which works as a street mirror.

© Ole Hein

The new element is one homogeneous element in contrast to the white plastered facades of the old house.

The project is both contextual and innovative. In its shape and colour it blends in with the existing farmhouses. At the same time the studio offers new spatial feeling and qualities due to its small innovative solutions.

elevation

As the client says: “walking into this space makes me feel more free and think better”.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Small Studio / Svendborg Architects" 08 Nov 2010. ArchDaily. Accessed 24 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=86888>

6 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    Question: The section (and elevation) shows a gable ridge cover, whereas the photographs of the finished building appear to show the roof panels sliding all the way to the ridgeline. Do they then in fact fold, and turn down to the next joint on the other side? Looks pretty sleek…

  2. Thumb up Thumb down 0

    i am not an architect, but did they really have to tear out the insides of this cute, old house?

Share your thoughts