ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Office Buildings
  4. China
  5. O-OFFICE Architects
  6. 2017
  7. Work-Studio in a Plant-House / O-office Architects

Work-Studio in a Plant-House / O-office Architects

  • 02:00 - 24 March, 2017
Work-Studio in a Plant-House / O-office Architects
Work-Studio in a Plant-House / O-office Architects, © Liky Photos
© Liky Photos

© Liky Photos © Liky Photos © Liky Photos © Liky Photos +20

  • Design Team

    Chengqiang Huang, Xiaolin Chen, Tao Zhang
  • Structural Engineer

    Qirao Luo
  • More SpecsLess Specs
© Liky Photos
© Liky Photos

From the architect. This green work-studio was transformed from the central part of a vacant plant-house built hill-side facing south that used to be a warm house for flowers. An old concrete portico, covered with liana, lying in the front provides an entry pathway to the studio part. The space was designed to house a local landscape design firm.

Axonometric
Axonometric

The architect planned to construct an intimate and small-village-like work environment under the plant-house’s original building skin, maintaining the natural daylight and ventilation in the new working cluster to achieve a low-energy-cost green spatial infill. The internal space is vertically divided into two, the ground part for the big design team to work closely together and the upper floor for several small design and management teams to work independently.

© Liky Photos
© Liky Photos
Section
Section
© Liky Photos
© Liky Photos

The open shared space of the “village”, all naturally ventilated, connects the ground from the reception atrium to the upper floor by a large concrete stairs with greenery. Three heteropanax trees grow from the ground work studio to the upper floor, giving it a semi-outdoor gardening experience. The whole construction relied on on-site process due to the inconvenient transportation to the site. Local timber and hemp-twist technique has been adapted and contributed to the project’s finishing phase.

© Liky Photos
© Liky Photos
Upper Floor Plan
Upper Floor Plan
© Liky Photos
© Liky Photos
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Work-Studio in a Plant-House / O-office Architects" 24 Mar 2017. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/867806/work-studio-in-a-plant-house-o-office-architects/>
Read comments
© Liky Photos

花房匣居 / 源计划建筑师事务所