Private Office / Fearon Hay Architects

© Clinton Weaver

Architect: Fearon Hay Architects
Location: , New Zealand
Interior collaborator: Penny Hay
Project Area: 250 sqm
Project Year: 2009
Photographs: Clinton Weaver

floor plan

The fit out for a private office in a newly built shell in Auckland’s Victoria Precinct was an opportunity to create a relaxed environment that removed the formality and conventional nature inherent to most office interiors.

© Clinton Weaver

The rejection of closed cells and clear divisions between front of house and private offices meant notions of rhythm and transition could be explored without sacrificing the functionality and order of these spaces.

© Clinton Weaver

Natural materials were chosen, such as concrete steel and timber, complimented by custom crafted furniture to create an artisanal and warm environment, deconstructing traditional perceptions of office space.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Private Office / Fearon Hay Architects" 18 Oct 2010. ArchDaily. Accessed 18 Dec 2014. <http://www.archdaily.com/?p=82359>
  • rodger

    a lot of attention to lighting effects in this project but it still feels bleek.

  • TimK

    ? We missing something here?
    What worth publishing here?

  • bill

    What a contrast with this :http://www.archdaily.com/82516/noahs-house-visiondivision/

    So tough and hard-edged. It’s like fearonhay weren’t loved enough as children.

  • Virginia

    I am sorry but it does not feel warm at all to me. Hard edged and not very “natural” without windows and curves. I appreciate this is a shell, but some warmth is need to make this an inviting workplace.

  • Dejan

    Since when is concrete and steel natural materials ?