Sõmeru Community Centre / Salto AB

© Courtesy of

Architects: Salto AB
Location: Sõmeru,
Project Team: Maarja Kask, Ralf Lõoke, Karli Luik, Kristiina Arusoo, Margit Argus
Project Size: 1,500 sqm
Project Year: 2010
Photographs: Courtesy of Salto AB

floor plan

Sõmeru Community Centre combines parish administration, library and a club with a hall. The interior and exterior are intermingled, creating a park-like structure – cosy gardens as concentrated pieces of nature offer a counterpart to sparse density of the surrounding environment. The community centre is single-storeyed, undulating roofline is a result of varying heights of the rooms.

© Courtesy of Salto AB
© Courtesy of Salto AB
© Courtesy of Salto AB

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Sõmeru Community Centre / Salto AB" 12 Oct 2010. ArchDaily. Accessed 02 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=81021>

2 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    loved the exterior of the building! and the way the building is integrated within the surrounding. Also the integration of the interior and the exterior of the building within the surrounding, giving the user a better sense of enjoyment while using it!

  2. Thumb up Thumb down 0

    i like the relationship between the exterior and the interior , the material used is suiting the landscape

Share your thoughts