ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Office Buildings
  4. Belgium
  5. Govaert & Vanhoutte Architects
  6. 2015
  7. Versluys / Govaert & Vanhoutte Architects

Versluys / Govaert & Vanhoutte Architects

  • 03:00 - 1 February, 2017
Versluys / Govaert & Vanhoutte Architects
Versluys / Govaert & Vanhoutte Architects, © Tim Van De Velde
© Tim Van De Velde

© Tim Van De Velde   © Tim Van De Velde   © Tim Van De Velde   © Tim Van De Velde   +22

© Tim Van De Velde
© Tim Van De Velde

‘Groep Versluys’ is a real estate group formed in 1908 that has built around 700 residences, ranging from villa’s to exclusive residential projects, along the Belgian Coastline. A New headquarter with a distinct look was necessary for the further process of the firm. The headquarters are situated along the highway between Bruges and Oostende. 

© Tim Van De Velde
© Tim Van De Velde

The first goal of the project was to build new offices for a branch of ‘Groep Versluys’. The second and main goal of the projects consists in building a new landmark for the real estate group. The existing warehouse was renovated and covered with a long horizontal box and some rightly places vertical concrete walls. The entrance is hidden behind the concrete walls. On the ground floor, there is are two conference halls, a reception, a storage, a kitchenette, a lunch room and a sanitation. 

© Tim Van De Velde
© Tim Van De Velde

The first floor contains the open office with the back offices, a kitchenette, a lunch room and the sanitation. The open office and dining room are connected with the outdoor space through a large terrace that overlooks the nature.

© Tim Van De Velde
© Tim Van De Velde

The main materials are aluminium panels, concrete walls and wooden slats. The building creates an interesting interaction with the surrounding that connects with their materials but stand out with their architectural composition.

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Tim Van De Velde
© Tim Van De Velde
First Floor Plan
First Floor Plan
© Tim Van De Velde
© Tim Van De Velde

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Versluys / Govaert & Vanhoutte Architects" 01 Feb 2017. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/803364/versluys-govaert-and-vanhoutte-architects/>
Read comments
Read comments
© Tim Van De Velde

Versluys 办公楼 / Govaert & Vanhoutte Architects