ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Restaurant
  4. Vietnam
  5. Design & Creative Associates
  6. 2015
  7. Syunkato Soba / Design & Creative Associates

Syunkato Soba / Design & Creative Associates

  • 19:00 - 4 November, 2016
Syunkato Soba / Design & Creative Associates
 Syunkato Soba / Design & Creative Associates, © Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

© Hiroyuki Oki © Hiroyuki Oki © Hiroyuki Oki © Hiroyuki Oki +26

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

“SYUNKATO SOBA” opened along Le Thanh Ton Street in the center of Ho Chi Minh City, which is popular for Japanese residents. 

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

The site is located in a cluttered town with busy traffic, surrounded by overflowing people, cars, and bikes. Upon entering the restaurant, away from such bustle of the city, a quiet and comfortable space welcomes the guests as if entering a different world. Our intention was the creation of a space for people to feel “Japan” by eating soba cuisine prepared by a soba master.

Plan 1
Plan 1
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
Plan 2
Plan 2

The existing building has a narrow shape with about 5m width and 25m depth. 

The first floor consists of the bar with a 10m counter made of solid wood from Africa, the soba making area surrounded by glass walls that faces the main street, the kitchen at the back and the counter kitchen connected to it. 

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

In order to provide a relaxing atmosphere for dining, the ceiling height was lowered from the previous 3.6m to 2.4m. The see-through, wooden hanging frame above the counter ensures the openness of the space, while properly dividing the guest tables and the kitchen. The vintage lumber, the painted walls resembling rammed earth, and stone masonry walls create a Japanese atmosphere. 

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

The second floor consists of the tables and private dining room. 

In order to efficiently place tables in a 5m wide shop, millimeter-scale fine adjustment is necessary for compromising sizes such as the tables and isle width. Arrangement of the tables and dividing them are of the utmost importance since spacing is directly linked to comfortability.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

In order to avoid crossing the lines of vision between customers or an excessive feeling of enclosure, the see-through wooden partitions with various shapes and finishes are used to ensure comfort. The only private dining room is located at the backmost location of the shop, dynamically surrounded by large solid wood boards and granite, creating a uniqueness in the restaurant. 

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: " Syunkato Soba / Design & Creative Associates" 04 Nov 2016. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/795437/syunkato-soba-design-and-creative-associates/>
Read comments
© Hiroyuki Oki

越南春夏冬日式荞麦屋 / Design & Creative Associates