ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Office Buildings
  4. Vietnam
  5. Cong Sinh Architects
  6. 2016
  7. Symbiosis / Cong Sinh Architects

Symbiosis / Cong Sinh Architects

  • 20:00 - 14 September, 2016
Symbiosis / Cong Sinh Architects

© Hiroyuki Oki © Hiroyuki Oki © Hiroyuki Oki © Hiroyuki Oki +19

  • Architects

  • Location

    Huế, Thua Thien Hue, Vietnam
  • Architect in Charge

    Vo Quang Thi
  • Project Architects

    Vo Quang Thi, Nguyen Thi Nha Van, Phung Kim Phuoc, Tran Ngoc Hung, Vo Thi Kim Khanh, Tran Ngo Chi Mai, Le Thien Trieu, Do Truong Nguyen, Nguyen Manh Liem, Vu Hoang Phi Long, Tran Le Quyen.
  • Project Year

    2016
  • Photographs

  • Contractor

    Thanh An Interior & Construction Co.,Ltd
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

From the architect. Hue, the ancient capital of Vietnam, has been honored as the National Green City by the World Wide Fund for Nature (WWF). The city is divided into Northern and Southern regions by the beautiful Huong River.

Diagram
Diagram

In the Northern region where the old citadel is located, construction is strictly managed by the local authority. Constructions with high density and large scale are greatly restricted, which gives more space for plants and helps create a green and harmonious area. However, in the Southern region, urbanization takes place faster and there is less and less green space.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

The building is an office which is located on a beautiful street running along the bank of a small river in the Southern region. This is one of the greenest streets that remain in this area. Despite this, in recent years, the street still cannot protect itself from the impacts of the rapid urbanization. Along the street, there have been constructions with very high density, which affects the overall landscape. Likewise, before renovation, the original building was also built with 100% density. Therefore, after buying this property, the architect had a simple idea for turning it into an office: creating an architectural form that appears friendly and harmonious, and that has a symbiotic relationship with the surroundings.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

The building helps heal the wounds caused by the urbanization process on the street.
The solution is as follows: First, we replace the front half of the building with an area for plants and a vine trellis. The aim is to help the office completely blend in with the landscape around it and let nature cover and protect the space for use. This area is used for reception. Then, at the remaining area behind, we put another floor on top. The ground floor is a model studio and the first floor is the office for the architects. Both of the spaces are completely open to the front space that is covered by the plants and vine trellis. People in the building will feel like the space for use is doubled.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

The people, the plants and the building have a symbiotic relationship with each other and they become a single unit. Every day, people take care of the plants and the building. On the stormy days in Hue city every year, the building covers and protects the plants and people. And on summer days with high temperature, the plants provide shade for the building and the people below.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

The architects hope that this is a simple and effective solution which can be applied for every building with high density in order to bring back the original greenness to the street.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Symbiosis / Cong Sinh Architects " 14 Sep 2016. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/795266/symbiosis-cong-sinh-architects/>
Read comments

1 Comments

Eric · September 15, 2016

The human props add nothing to the photos of the office space which is obviously not yet occupied, as evidenced by the empty wall shelves and VERY tidy desk tops.

Mars · November 29, 2016 10:17 AM

Eric, that is Vietnam if you are not aware of. Local standards and regulations are different from whatever is your country and even from the generic western/international standards you might referred to.
Anyway that ( not yet occupied ) is not the key point as highlighted by the architect description.

···

Comments are closed

Read comments
© Hiroyuki Oki

共生——越南办公室设计/ Cong Sinh Architects