ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Dental Clinic
  4. Spain
  5. Padilla Nicás Arquitectos
  6. 2013
  7. Dental Clinic / Padilla Nicás Arquitectos

Dental Clinic / Padilla Nicás Arquitectos

  • 15:00 - 17 August, 2016
Dental Clinic / Padilla Nicás Arquitectos
Dental Clinic / Padilla Nicás Arquitectos, © José Hevia
© José Hevia

© José Hevia   © José Hevia   © José Hevia   © José Hevia   +22

  • Architects

  • Location

    Las Palmas de Gran Canaria, Las Palmas, Spain
  • Architect in Charge

    Padilla Nicás arquitectos
  • Area

    485.0 sqm
  • Project Year

    2013
  • Photographs

© José Hevia
© José Hevia

From the architect. The commission consists of a renovation  for a Dental Clinic located in a town located midway between Las Palmas de Gran Canaria and the tourist resorts to the south of the island.

© José Hevia
© José Hevia

The moderate size of the facade conceals the size of the Clinic which extends surprisingly towards the back of the building.

© José Hevia
© José Hevia

The opposite facade is used as a code required egress given the size of the premises.

This unique starting condition makes the general space of movement and anticipation the true protagonist of the proposal. Resolved with a broken, polygonal geometry, which distinguishes it from the orthogonal geometry used in technical work areas , there is an unexpected dynamism that may happily distract the patient from the purpose of his visit while touring the clinic.

Floor Plan
Floor Plan

Complementary to the specific resolution of the layout, the request should also lay the foundation for "corporate space" applicable to future sites used by this  growing company .

© José Hevia
© José Hevia
© José Hevia
© José Hevia

Clean surfaces , solid floors , and large panels are used to reduce the number of joints , simple colors according to the different areas of the premises and indirect lighting systems ; all with the intention of creating a friendly space with the necessity of hygiene and precision appropriate to a dental clinic.

© José Hevia
© José Hevia
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Dental Clinic / Padilla Nicás Arquitectos" 17 Aug 2016. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/792775/dental-clinic-located-in-a-town-padilla-nicas-arquitectos/>
Read comments

0 Comments

···

Comments are closed

Read comments