ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Adaptive Reuse
  4. Spain
  5. NAN Arquitectos
  6. 2015
  7. Iconweb Offices / NAN Arquitectos

Iconweb Offices / NAN Arquitectos

  • 05:00 - 1 April, 2016
Iconweb Offices / NAN Arquitectos
Iconweb Offices  / NAN Arquitectos, © Iván Casal Nieto
© Iván Casal Nieto

© Iván Casal Nieto © Iván Casal Nieto © Iván Casal Nieto © Iván Casal Nieto +26

  • Design Team

    Vicente Pillado, Wenceslao Lopez, Alberto F.Reiriz
  • Equipment

    Nancontract
  • More SpecsLess Specs
© Iván Casal Nieto
© Iván Casal Nieto

From the architect. An old billiard, well known in the city, became in to a place to develop digital marketing.

© Iván Casal Nieto
© Iván Casal Nieto

The space retains much of its original appearance because the idea was keep alive the “spirit” of the place giving a playful appearance in order to favor fluency in the communications as well as the exchange and relations among workers.

© Iván Casal Nieto
© Iván Casal Nieto

An open office concept was the request from the customer with a meeting room , an office , a small library , toilets and a resting room to relax and where can eat. The main task was to adapt the project to all of these requirements. A small distribution was made taking advantage the structure of the space that the area was giving.

Diagram
Diagram

A piece made of wood and glass was inserted to contain the meeting room , the office and the toilets. In the southern part of the area the desks with a common seats, to support meeting spaces and help the communication among the workers. In the other extreme, in a small grid near to the stairs, was placed the resting room, this space keep the privacy even is open through a portic pointing the stairs of one of the entrances.

© Iván Casal Nieto
© Iván Casal Nieto

Wood and brick were the main materials used looking for keeping the original appearance.

© Iván Casal Nieto
© Iván Casal Nieto

The organic aspect of the rest of the glue that was found on the wall from the original construction was highlighted placing the lights with a net LED . To give a cozy environment, a hidden LED was placed under the seats and between the wood and the structure, as well as a light focussed on the tables in order to give comfort to the users

© Iván Casal Nieto
© Iván Casal Nieto

An old stainless steel refrigerators, repaired with pieces of wood ,were used giving a very interesting combination.

© Iván Casal Nieto
© Iván Casal Nieto

You can say that the whole intended to be an open space with a clear identity because of their circumstances and absorbing contemporary design.

© Iván Casal Nieto
© Iván Casal Nieto
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Iconweb Offices / NAN Arquitectos" 01 Apr 2016. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/784633/iconweb-offices-nan-arquitectos/>
Read comments

0 Comments

···

Comments are closed

Read comments