ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Chile
  5. Cristian Hrdalo
  6. 2014
  7. Paravicini House / Cristian Hrdalo

Paravicini House / Cristian Hrdalo

  • 11:00 - 16 March, 2016
Paravicini House / Cristian Hrdalo
Paravicini House / Cristian Hrdalo, © Nico Saieh
© Nico Saieh

© Nico Saieh © Nico Saieh © Nico Saieh © Nico Saieh +23

© Nico Saieh
© Nico Saieh

The Paravicini house is a beach house located on Beranda, 150 km on the north of Santiago. The site is a steeply hillside with 2.700 m2 of wide prospect over the Pacific Ocean, the beach and the village of Cachagua.

© Nico Saieh
© Nico Saieh

The clients, a Swiss couple with three children, wanted the house to live the beach reflecting their lifestyle, with interconnected and informal spaces but with an extensive program that fit in two floors throughout the width of the property, so each room will enjoy the views of the sea. 

Plan
Plan

The public areas as Kitchen, dining and living room were placed on the first floor for a better connection with the exterior and terraces and the second floor accommodate private areas as family room, bedrooms and the master bedroom. The access from the roof is design as a detached volume that denote the nobility of this space that interferes the private areas and twisted to turn the view to Cachagua village.

© Nico Saieh
© Nico Saieh

The house is completely built in concrete formwork rough handmade with natural wood uncalibrated, increasing the roughness of the concrete and providing a wide range of colors for the walls , an effect enhanced by the indirect artificial light. Travertine marble flooring help hide sand beach shoes, and walnut wood adds warmth to the interiors. The furniture tied all the rooms under the same aesthetic, including the kitchen, which is incorporated to the public areas as another meeting place.

Section
Section

The pool, as part of the house, was stepped down trying not to block the views of the sea and the beach from the public spaces.

© Nico Saieh
© Nico Saieh
Cite: "Paravicini House / Cristian Hrdalo" 16 Mar 2016. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/783826/paravicini-house-cristian-hrdalo/>
© Nico Saieh

Paravicini别墅/ Cristian Hrdalo