ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Belgium
  5. Atelier Vens Vanbelle
  6. 2015
  7. Hans & Delphine / Atelier Vens Vanbelle

Hans & Delphine / Atelier Vens Vanbelle

  • 02:00 - 23 November, 2015
Hans & Delphine / Atelier Vens Vanbelle
Hans & Delphine  / Atelier Vens Vanbelle, Courtesy of Atelier Vens Vanbelle
Courtesy of Atelier Vens Vanbelle

Courtesy of Atelier Vens Vanbelle Courtesy of Atelier Vens Vanbelle Courtesy of Atelier Vens Vanbelle Courtesy of Atelier Vens Vanbelle +20

Courtesy of Atelier Vens Vanbelle
Courtesy of Atelier Vens Vanbelle

From the architect. Hans and Delphine dreamed of a new kitchen, a new bathroom, and an airier and more open house. Hans wanted to read his newspaper in the sunlight, Delphine wanted a big garden. In order to comply with this wish, there was made a construction which feels like an extension of the garden.

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

Instead of building a kitchen, a space that evokes the feeling of an autumn stroll was designed: the light falls through a series of skylights subtly through the fin structure of the ceiling, the floor appears to be covered with leaves and tree trunks make the hike through this space adventurous.

Courtesy of Atelier Vens Vanbelle
Courtesy of Atelier Vens Vanbelle

To increase the link with the garden both walls were kept white, so one focuses on the floor, the tree trunks, fins and garden.

Diagram
Diagram

The kitchen island was suspended by two logs and was coated with stainless steel which reflects the colors of the space, and a brown concrete hexagon in the garden works as a terrace.

Courtesy of Atelier Vens Vanbelle
Courtesy of Atelier Vens Vanbelle

The new bathroom is located at the rear side of the first floor. The bath and shower cabinet was made in white polyester, and through a glazed atrium there is contact with the ground floor. To achieve this a square cutout was made in the ancient ceiling of the underlying space. The sides of this opening was coated with mirrors through which the light is optimally reflected downwards.

Section AA
Section AA

What once was a dark house with small rooms, now is an oasis of light and space. Hans may read his newspaper at ease in the sun, and Delphine thoroughly enjoys the autumn walk and her garden. Mission accomplished.

Courtesy of Atelier Vens Vanbelle
Courtesy of Atelier Vens Vanbelle
Cite: "Hans & Delphine / Atelier Vens Vanbelle" 23 Nov 2015. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/777493/hans-and-delphine-atelier-vens-vanbelle/>
Read comments
Courtesy of Atelier Vens Vanbelle

Hans & Delphine 住宅 / Atelier Vens Vanbelle