ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Coffee Shop
  4. Thailand
  5. FATTSTUDIO
  6. 2015
  7. Café Murasaki / FATTSTUDIO

Café Murasaki / FATTSTUDIO

  • 20:00 - 21 November, 2015
Café Murasaki / FATTSTUDIO
Café Murasaki / FATTSTUDIO, © Tinnaphop Chawatin
© Tinnaphop Chawatin

© Tinnaphop Chawatin © Tinnaphop Chawatin © Tinnaphop Chawatin © Tinnaphop Chawatin + 21

  • Architects

  • Location

    Bangkok, Thailand
  • Design Team

    Wattikon Kosonkit with Supanna Chanpensri, Dolada Sriwattanatrakul and Kittiya Ninjeiranai.
  • Client

    Mr. Teera Monmai
  • Area

    128.0 sqm
  • Project Year

    2015
  • Photographs

© Tinnaphop Chawatin
© Tinnaphop Chawatin

From the architect. Café Murasaki initiated by the client’s proposal, which planed to renovate a pair of row houses to be the café. In the beginning, the functions are not specific. Then, the first idea started from a loca-on that standing on the suburban area of Bangkok, due to the reason of hard access. Each function is created under the idea of flexibility which could adapt in various usability such as “coffee shop” that provided space for co-­working, meeting or relaxing in the morning, “mini bar” that provide space for recessing or socialize.

Isometric
Isometric

Café Murasaki has divided into two areas. The high ceiling area is the common one which consists of many activities. By the way, steel frame that hanging above the counter is not only aesthetically designed, it used to represent the usability in the café. In daily hours, the steel frame is used to hang the menu and glasses, but it has possibilities to transform to place for lightning installation when the party started. Another remaining area with low ceiling is proposed to be privacy, space for meeting or enjoying side dish.

© Tinnaphop Chawatin
© Tinnaphop Chawatin

However, the interesting of this project is not the final result, but how it will be in the next five or ten years, when this area has developed.

© Tinnaphop Chawatin
© Tinnaphop Chawatin
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Café Murasaki / FATTSTUDIO" 21 Nov 2015. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/777463/cafe-murasaki-fattstudio/>
Read comments
Read comments