ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Barn
  4. Chile
  5. 57STUDIO
  6. 2015
  7. Horse Stable / 57STUDIO

Horse Stable / 57STUDIO

  • 09:00 - 1 September, 2015
Horse Stable / 57STUDIO
Horse Stable / 57STUDIO, © Maurizio Angelini
© Maurizio Angelini

© Maurizio Angelini © Maurizio Angelini © Maurizio Angelini © Maurizio Angelini +32

  • Architects

  • Location

    Coelemu, Bío Bío Region, Chile
  • Architects in Charge

    Maurizio Angelini, Benjamín Oportot
  • Collaborators

    Marcelo Lepín, Josefina Mendoza
  • Area

    140.0 m2
  • Project Year

    2015
  • Photographs

© Maurizio Angelini
© Maurizio Angelini

From the architect. Replacing an existing structure used as a barn on a farm in the region of Bio Bio, it is requested to rebuild a higher-capacity version with 4 stables, 2 cellars and 1 trough.

© Maurizio Angelini
© Maurizio Angelini

Because of the distance and the labour shortage, it is devised a mechanized construction system to be assembled on the site by two carpenters on a short time. The system combines a series of galvanized steel precast units with pine wood modular elements and the reuse of old demolition roof tiles.

Floor Plan
Floor Plan

Throughout a grid of 3 x 3 meters is configured a rectangular floor plant of 6 x 18 meters, defined by a structure of steel posts and crossbars that supports a series of wooden rafters and an open gable roof.

© Maurizio Angelini
© Maurizio Angelini

Following the same grid, 4 enclosed modules were intended for the cellars and stables and the remaining under roof space was left for the animal shelter and the feeding trough. One of the cellars needed a special gate, from the side, to charge in straw bales from a vehicle.

Section
Section

All the structure settles over concrete bases and grounds on a floor slab with slopes for the water runoff. With the exception of the concrete base, all the other elements were designed for dry assembly and non-welding installation.

© Maurizio Angelini
© Maurizio Angelini
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Horse Stable / 57STUDIO" 01 Sep 2015. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/772666/horse-stable-57studio/>
Read comments
Read comments
© Maurizio Angelini

智利马厩 / 57STUDIO