We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Poolhouse / Philipp Baumhauer

©  Julien Lanoo ©  Julien Lanoo ©  Julien Lanoo ©  Julien Lanoo

From the architect. The pavillion combines on 25 sqm the pool filter system, shower, changing room, toilet and a lawnmower garage. Conventionally, spaces of this purpose supposedly require covering and hiding surfaces.

©  Julien Lanoo
©  Julien Lanoo

The facilities are intentionally placed in a vitrine. Their outlines are both fractured and distorted by the mirrored vegetation on the glass façade.

©  Julien Lanoo
©  Julien Lanoo
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Poolhouse / Philipp Baumhauer" 11 Aug 2010. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/72522/poolhouse-philipp-baumhauer/>