Oasis Club / PAL Design

©

This clubhouse designed by PAL Design concentrates on a contemporary approach for its ‘Spa-theme’ presentation for the target young group. It speaks to a sense of playful invention and a quirky imagination. It mixes up contemporary suites of privacy, utter luxury, modernism and a sense of being in a universe theme park. Different interestingly material elements are incorporated with sharp and brilliant colours such as yellow, orange, blue and green to create extraordinary visions. There is a very peculiar view from one zone to another. Curve lines expand spatial boundaries look endless. Wavy feature walls and contrasting carpets lend a dramatic and trendiness to the whole.

© PAL Design

Details

With new concept of spatial design, Oasis Club is a chic private clubhouse of luxurious residential project located at the continental area Chengdu, . With four floors of total 25000 sq. m for different function, the design concept brings the mix of water, spa and funny elements transform as an oasis at the inland. A lot of wave curve walls presented irregular shape in the endless and motive spiritualization. The theme colour palette consists of navy blue, lake green, pure white for main area, plus the party colour of orange, yellow, and purple for young clients in the peace and calm environment for leisure.

It brings ocean theme at the entrance zone providing cafeteria services. A main reception with lake green wall panel is located at the entrance of first floor. Besides, wave stairs walked towards coffee café. Turn upward to the roof top, a shock of 3D wave powerful curve at four floorings feature wall is exhibited. There is a set of contemporary urchin-like lighting at the atrium become a sparkle sculpture to radiate the life in the ocean. Those treatment rooms with navy blue curve walls provide popular foot massage services for the residents.

© PAL Design
© PAL Design

A complex of spa facilities is completely fitted for all residents in the common floor. The colour scheme turned to light tone. At the reception of spa, purple dots are perfectly decorated with bright white arc-curved feature wall to express its clean space. An icon feature is displayed at the main entrance for creating a sense of future. The pathway leads residents to explore the core of shell. The first adventure is a central locker area designed with black and white locker boxes. Besides, there is an oval-shaped mini swimming pool for public. Face to the pool, a row of showers, sauna room and steam room keep more convenient and user-friendly.  Behind the centre point, there is a lounge with extreme illusion space design. Bright cheerful colours such as yellow, orange, blue have indicated the party dynamic. Through curved channel beyond the magic imagination towards the magazine corner which is a long path with chic and comfortable sofa for friend gathering.

© PAL Design

Come to the treatment zone, space design as a labyrinth, it provides 16 spa treatment rooms for soul and body juvenescence. This level turned to the dark scheme such as jade green, purple blue and golden honey for soft lighting effect.

The top floor is VIP Spa zone with 8 luxurious spa treatment rooms for exclusive residents only. Each private room provides a mini theatre, Jacuzzi, sauna and steam room. Some of them include a balcony for outdoor Jacuzzi and sun deck. The biggest one provides a small indoor pool with temperature control. With the décor of mosaic shell and pebble stones, it aims to create a private relaxation in the paradise, dreaming into a sea palace of the myth.

Cite: Jordana, Sebastian. "Oasis Club / PAL Design" 30 Jul 2010. ArchDaily. Accessed 01 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=71096>

4 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    Sophisticated lighting, bold colors, creatively curved shapes, nice detailing and sexy plans. Great job. Fresh and artistic. I don’t know why they provided such a long description. Images speak for themselves.

  2. Thumb up Thumb down 0

    really impressive.especially it’s located in Western China. The spa services for the rich no doubt.

  3. Thumb up Thumb down 0

    This project is over wrought and vapid, design-wise. The plan works but is equally banal. Well executed project, however. Thoughtful lighting.

Share your thoughts