ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. United States
  5. Sharon Davis Design
  6. 2013
  7. Garrison Treehouse / Sharon Davis Design

Garrison Treehouse / Sharon Davis Design

  • 09:00 - 26 May, 2015
Garrison Treehouse / Sharon Davis Design
Garrison Treehouse / Sharon Davis Design, © Elizabeth Felicella
© Elizabeth Felicella

© Elizabeth Felicella © Elizabeth Felicella © Elizabeth Felicella © Elizabeth Felicella + 38

© Elizabeth Felicella
© Elizabeth Felicella

From the architect. A hilltop meadow on an old Garrison farmstead is the site for this roughly 350 square foot multipurpose play space, called a ‘treehouse’ for its elevated position adjacent to a stand of trees. Occupiable on two levels—main floor, and crow’s nest—the treehouse consists of an inhabitable polycarbonate interior bounded by an exterior band of reclaimed white cedar siding, open to the sky.

Perspective
Perspective
Axonometric 2
Axonometric 2

Short Section Axonometric 1 Netting 2 East and West Elevations + 38

Entry to the structure is via a custom climbing net and a trap door. A ladder leads up through a second trap door to the crow’s nest above, which hosts a mahogany writing desk with views toward the meadow and apple orchard. A custom stainless steel slide arcs between the roof deck and main space, forming an elegant sculptural object beneath which visitors relax in a lounging net.

© Elizabeth Felicella
© Elizabeth Felicella
Sketch 1
Sketch 1

At one end of the structure, the siding parts to allow a small balcony to look back toward the main house; at the opposite end, the façade opens up to direct views toward the Hudson River Valley. Descent back to the earth is via a pair of structural columns-turned-fire poles. The steel structure was fabricated off-site and trucked to the site where it was lifted into place by crane.

© Elizabeth Felicella
© Elizabeth Felicella
Netting 3
Netting 3
© Elizabeth Felicella
© Elizabeth Felicella
Cite: "Garrison Treehouse / Sharon Davis Design" 26 May 2015. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/634173/treehouse-garriso-sharon-davis-design/>
Read comments
Read comments
© Elizabeth Felicella

加里森树屋 / Sharon Davis 设计工作室