Parish House / Geninasca Delefortrie Architectes

© Thomas Jantscher

Architects: Geninasca Delefortrie Architectes
Location: Saint-Blaise,
Client: Paroisse de líEntre-deux-Lacs
Project Manager: Philippe von Bergen
Construction Manager: Daniel Gobbo
Collaborators: Angelo Melcarne, Marianne Kienholz
Project Year: 2006
Photographs: Thomas Jantscher

floor plan
© Thomas Jantscher

The site in the centre of the wine-growing village of St-Blaise, is in front of the temple. Made up of four lots, it is defined by some old walls sheltering some orchards and by the presence of the vicarage.

© Thomas Jantscher
© Thomas Jantscher

The project possesses two sides, the reserved one, translated by the nature of its secondary building with a two framed roof placed at the bottom of the garden, the other official one, made up of a glass façade and of a one piece overhanging facing the church.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Parish House / Geninasca Delefortrie Architectes" 24 May 2010. ArchDaily. Accessed 26 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=60931>
  • hovaard

    this project is so worthy of attention for it’s simplicity and understated elegance. the designers should be very proud of achieving such a green and sustainable solution for real. i’m stunned, in a very good way, that this “low” design is featured by you. i will follow this group now in the news. thank-you.

  • Pingback: Parish House : Geninasca Delefortrie Architect - Reviewing Architectural Masterpiece of Design and Technology on Architecture View

  • rodger

    agree with hovarrd, this is a promising looking project until you view the eves, and then the interior.
    i mean really, what are you thinking? chipboard is a crap material and reads as such unless you detail with the skill of donald judd. the color of the chipboard diminishes the impact of the eves also.

  • felix

    don’t really see anything ‘elegant’ about this. it looks like a garage in pic 3. could they have no put even a little arts&crafts window on the end gable?