Diderot d’Alembert School Infirmary / Chartier/Dalix Architectes

© Mathieu Janand

Architects: Chartier/Dalix Architectes
Location: Aubervilliers (93),
Client: Conseil Géneral du 93 – DBD
Engineers: E.P.D.C.
Project Area: 154 sqm
Project Year: 2010
Photographs: Mathieu Janand

The infirmary is located inside the playground of the highschool Diderot d’Alembert in Aubervilliers, in the suburbs of Paris. The construction is separated in two, by both its fonctions and acces. On one side you can get to the infirmary and the toilets, on the other to the office.

floor plan
© Mathieu Janand

The separation also appears in the colors used on each side of the building, green and red. The inside light comes through the facades by pixalated openings. A gradient color links both of the side visualy. A banch has been added on the facade folowing the smooth angles. Regarding the intimacy required by this kind of programm, we’ve choosen to get the natural light form a skydome.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Diderot d’Alembert School Infirmary / Chartier/Dalix Architectes" 17 May 2010. ArchDaily. Accessed 16 Apr 2014. <http://www.archdaily.com/?p=59860>

10 comments

Share your thoughts