ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

h

Nominate now the Building of the Year 2017 »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Chapel
  4. Slovenia
  5. Tria Studio
  6. 2014
  7. Farewell Chapel Zgornji Tuhinj / Tria Studio

Farewell Chapel Zgornji Tuhinj / Tria Studio

  • 01:00 - 27 January, 2015
Farewell Chapel Zgornji Tuhinj / Tria Studio
Farewell Chapel Zgornji Tuhinj / Tria Studio, © Damjan Švarc
© Damjan Švarc

© Damjan Švarc © Damjan Švarc © Damjan Švarc © Damjan Švarc +17

  • Architects

  • Location

    1219 Zgornji Tuhinj, Slovenia
  • Design Team

    Jernej Hočevar, Martin Lovrečić, Matevž Vrhovnik, Blaž Češka, Tjaša Justin
  • Area

    100.0 sqm
  • Project Year

    2014
  • Photographs

  • Structural engineering

    CBD – Bruno Dujič, Jure Jančar, Ljuba Sancin
  • Contractor

    Alfa Natura
  • More SpecsLess Specs
© Damjan Švarc
© Damjan Švarc

From the architect. Village cemetery Zgornji Tuhinj is located on the ridge above Tuhinj valley. Cemetery is organized in two levels, which are divided by concrete wall with implemented stairs.

© Damjan Švarc
© Damjan Švarc

The position of farewell chapel is situated where the approach axis alongside the wall and the edge of the ridge intersects. Chapel is divided in three segments which are connected via canopy. Two white volumes are formed and hidden behind transparent wall made of timber pillars.

© Damjan Švarc
© Damjan Švarc

The middle section of the building is an open space equiped with sliding shades to minimize the impact of the easterly winds blowing in the valley. Space also offers framing view over eastern part of the valley and can be used as place for visitors to rest while visiting the cemetery. The other two segments of the farewell chapel can be accesed through glass walls and are occupied only during the funeral ceremony.

Floor Plan
Floor Plan

Wood craft is local traditon, therefore basic structure is made of cross laminated timber. All interior wall and ceiling surfaces are left wooden to reduce usual coldness of such typology buildings. Thin coat render was used for outer layer of the facade.

© Damjan Švarc
© Damjan Švarc
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Farewell Chapel Zgornji Tuhinj / Tria Studio" 27 Jan 2015. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/591101/farewell-chapel-zgornji-tuhinj-tria-studio/>
Read comments

0 Comments

···

Comments are closed

Read comments