We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Trail House / Anne Holtrop

Anne Holtrop’s Trail House follows a series of trails in the ground that were created by the daily circulation of pedestrians. The house becomes the path and transforms the inside into a “walking home.”   As the house branches along the series of paths, it becomes narrower and then wider to provide ever-changing views of the site.  In this way, Holtrop makes a specific link with the environment by showing the house as a product of the site.

More images and more about the project after the break.

As long as the house is situated on the site, there can be no new, natural walking trails created. The house is seen as “an obstacle, an intruder” where each new path is a result of the house.

“The hiker does not know exactly where the trail ends and the house begins. At what point does the unsuspecting walker experience the presence of the house, at what distance does he feels the discomfort of entering private property?”

As seen on blog.bellosta.  Photographs Gert Jan van Rooij and Bas Princen

Cite:Karen Cilento. "Trail House / Anne Holtrop" 28 Apr 2010. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/57846/trail-house-anne-holtrop/>