ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. SNARK
  6. 2014
  7. House in Tourimachi / SNARK + OUVI

House in Tourimachi / SNARK + OUVI

  • 01:00 - 23 December, 2014
House in Tourimachi / SNARK + OUVI
House in Tourimachi / SNARK + OUVI , © Ippei Shinzawa
© Ippei Shinzawa

© Ippei Shinzawa © Ippei Shinzawa © Ippei Shinzawa © Ippei Shinzawa +24

  • Architects

  • Location

    Takasaki, Japan
  • Architects in Charge

    Sunao Koase, Naoki Mashiyama (SNARK), Shin Yokoo (Ouvi)
  • Area

    44.0 sqm
  • Project Year

    2014
  • Photographs

© Ippei Shinzawa
© Ippei Shinzawa

From the architect. House in Tourimachi is in Takasaki Gunma. It takes one hour from Tokio by the Shinkansen.

© Ippei Shinzawa
© Ippei Shinzawa

This two-family house with 3 stories is located in Takasaki city, Gunma. The site has a frontage of 6 meters, depth of 13 meters, which makes a 89†F long and narrow land shape. On the south is the 4 meters wide road, sharing northeastern border with a cemetery and otherwise surrounded by three-storey houses.

Section
Section

The client wanted a well lighted and ventilated double house duplex to share with their parents. We designed the ground floor for the parents and the 2nd and 3rd floor for the children of the family. Considering the cemetery as a universal opened space located besides residential area, we were able to create a preferable atmosphere together with a certain level of privacy.

© Ippei Shinzawa
© Ippei Shinzawa

Windows opened toward the cemetery and the three-layered stairwell on the northern part provided a steady amount of light and ventilation. And by sharing the whole atmosphere within the house, while having diferrent life style, the two generations, will be able to cherish their relationship more.

© Ippei Shinzawa
© Ippei Shinzawa

The main design of this architecture is the roof wrapping up the whole house, embodying the cohabitation of two generations, and working as a shade at the same time with the southward expanded eaves. This house has a slab beam sloping irrelevantly against the plan, and this helps connect the room within this compact space without constructing a pillar inside.

First Floor Plan
First Floor Plan

There is no wall built laterally to the beams,  the beam creates a separation and delivers an open space. The wall gives direction to the space instead of being the end of it. The whole architecture is connected with an environmental stairwell, free line beams, and the roof wrapping them up.

© Ippei Shinzawa
© Ippei Shinzawa
Cite: "House in Tourimachi / SNARK + OUVI " 23 Dec 2014. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/577465/house-in-tourimachi-snark-ouvi/>
Read comments