ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. Ouvi
  6. 2014
  7. House in Shintou / SNARK + OUVI

House in Shintou / SNARK + OUVI

  • 01:00 - 16 December, 2014
House in Shintou / SNARK + OUVI
House in Shintou / SNARK + OUVI , © Ippei Shinzawa
© Ippei Shinzawa

© Ippei Shinzawa © Ippei Shinzawa © Ippei Shinzawa © Ippei Shinzawa +27

  • Architects

  • Location

    Shinto, Kitagunma District, Gunma Prefecture, Japan
  • Architects in Charge

    Sunao Koase, Shin Yokoo
  • Area

    58.0 sqm
  • Project Year

    2014
  • Photographs

  • Cooperated Architect

    yanaimade (Masaru Yanai)
  • Structural Engineer

    Ouvi (Shin Yokoo)
  • General constructors

    Hirokami kensetu
  • More SpecsLess Specs
© Ippei Shinzawa
© Ippei Shinzawa

From the architect. After a 50 minutes drive from Takasaki city, Gunma, a place between village and city, you will see the building, having both residential and commercial spaces.

© Ippei Shinzawa
© Ippei Shinzawa

The kind of highway that bypass load is located right in front of this site. Setting this road-side location as a key factor, we had to combine both concepts: a house and a store.

© Ippei Shinzawa
© Ippei Shinzawa

To characterize the building as a store, it needed to hold a commercial presence. Therefore, we decided to make the whole architecture as a sign. The external space will collect attentions from outside. The internal space will frame the space.

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

The site was planned not to shut down drivers' eyes on the road in consideration of being seen from the outside , after considering the wants we had to satisfy at the same time. To show the architecture, the shape factor, volume, and the plot was designed.

© Ippei Shinzawa
© Ippei Shinzawa

We designed the commercial area on the ground floor and the residential area on the second floor. The ground floor has a wide opening, catching eyes from outside. The second floor has a hardly visible opening, preventing the passers-by from seeing inside.

Section 2
Section 2

From the windows upstairs, residents are able to see the magnificent view of the mountains surrounding around (Akagisan, Asamayama, and Myougisan). These windows help provide enough lights to the space.

© Ippei Shinzawa
© Ippei Shinzawa
Cite: "House in Shintou / SNARK + OUVI " 16 Dec 2014. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/577437/house-in-shintou-snark-ouvi/>
Read comments