Manhufe Parking Lot / Guilherme Machado Vaz

©

Architect: Guilherme Machado Vaz
Location: Matosinhos, Portugal
Client: Câmara Municipal Matosinhos
Engineering: Carla Martins
Project Year: 2007
Construction Year: 2008-2009
Photographs: Leonardo Finotti

This building supports a big Parking lot that once a year is used as a fair ground. It functions as a spacial reference in the vast parking field.

site plan

The design explores the concept of inside and outside as well as core and shell. That is translated in it’s fractured form which emphasizes in a cromatic way this idea. To bring this inside space to open air makes it a place where people meet, a meeting point, and also a place from where they can Access its public services.

© Leonardo Finotti
© Leonardo Finotti

A third building, not fractured, makes the idea stronger and enhances the contrast of the whole.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Manhufe Parking Lot / Guilherme Machado Vaz" 01 Apr 2010. ArchDaily. Accessed 21 Oct 2014. <http://www.archdaily.com/?p=54561>