All
Projects
Products
Events
Competitions

Pine Forest Pavilion / e2b arquitectos

Pine Forest Pavilion / e2b arquitectos

© Enrique Agües © Enrique Agües © Enrique Agües © Enrique Agües + 14

Mutxamel, Spain
  • Architects: e2b arquitectos
  • Area Area of this architecture project Area:  180.0
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2013
  • Photographs photographs:  Enrique Agües
© Enrique Agües
© Enrique Agües

Text description provided by the architects. The Pavilion was born from the desire for a place of contemplation and interaction with the natural surroundings: a lush landscape containing a forest of century-old pine trees.

Section
Section

The building was designed to take advantage of the highest qualities of the surroundings and to minimize the human footprint. As a result, the structure opens and closes as it adapts to the vegetation, opening to reveal a tree or embracing another within the interior. Glass surrounds the structure, which serve as both windows and passage ways to the forest. Boundaries are diluted, interior and exterior blend.

© Enrique Agües
© Enrique Agües

This single-level building ensures a small footprint as it adapts to an intentionally horizontal program suspended above the land. Its plan includes covered open spaces as an extension of exterior in the interior. The Pavilion constantly seeks to communicate with the exterior, thereby conveying lightness and harmony.

Floor Plan
Floor Plan

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "Pine Forest Pavilion / e2b arquitectos" 18 Jun 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/516588/pine-forest-pavilion-e2b-arquitectos/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.