ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Articles
  3. Long Barn Studio / Nicolas Tye Architects

Long Barn Studio / Nicolas Tye Architects

Long Barn Studio / Nicolas Tye Architects

Nicolas Tye Architects‘ newest studio neighbors the practice’s barn-conversion residential project.  For their newest office space, the 2,200 sqf barn has been transformed into an elegant studio that rests comfortably against the rolling hillside of Bedfordshire.   Taking a mere 10 months to finish, the studio houses Nicolas Tye’s employees.  Serving as a manifesto of the studio’s beliefs, the building respects its contextual surroundings while demonstrating a contemporary identity.

More about the studio and more images after the break.

The building is a simple glazed rectangular unit with frameless 3.2m high glazed panels along its main elevations, which hold a very slight green tint to reflect the seasons.  The building is capped at both ends with full height larch cladding, and a series of larch timber “pods” house meeting rooms, a library, and a printing area.

On a sustainable note, the studio utilises rainwater harvesting, has its own wind turbine, and uses an air heat recovery circulation system.  

“With a build cost of £225,000, the building mirrors a sensitive, but provocative response to modern design, sustainability and the contextual issues of today.”

 As seen on theContemporist.  All images by Nerdia Howard

 

 

 

 

 

 

 

 

See more:

Articles
Cite: Karen Cilento. "Long Barn Studio / Nicolas Tye Architects" 28 Feb 2010. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/51289/long-barn-studio-nicolas-tye-architects/>
Read comments